Barut Bayi

HARGA BAGI  BARUT BAYI BERTALI



KEISTIMEWAAN BARUT BERTALI MYBABYCOMEL

1. melengkung di bahagian punggung untuk mengelakkan barut daripada terkena najis bayi.

2. Jahitan yang kemas dan teliti

3. Harga yang berpatutan dan mampu milik

Type: bertali yang dijahit kukuh

Warna: sila rujuk kod tempahan untuk warna pilihan anda

Sample barut kain cotton biasa putih dan bercorak

Size: (anggaran)

S-17" x 5"

M-19" x 5.5"

L- 21" x 6"

Harga:

Plain colour---> KOD BTL
S- RM4.60/helai (RM22/set 5 helai)

M-RM5.10/helai (RM24/set 5 helai)

L- RM5.60/helai (RM26/set 5 helai)


COTTON BIASA BERCORAK BERTALI (KOD BSL)

S-RM4.80/helai(RM23/set 5 helai)

M-RM5.30/helai(RM25/set 5 helai)

L-RM5.80/helai(RM27/set 5 helai)


Material: kain cotton biasa

Ciri-ciri: melengkung di bahagian punggung untuk mengelakkan barut daripada terkena najis bayi

Type: bertali yang dijahit kukuh

Keistimewaan; jahitan yang kemas dan teliti serta harga yang mampu milik

***Sila berikan pilihan anda sama ada untuk baby boy/ baby girl

Size: (anggaran)

S- 17 x 5"

M- 19" x 5.5"

L- 21" x 6"

PLAIN COLOUR COTTON FLANNEL ( KOD BPL)

S- RM5.00/helai (RM24/set 5 helai)

M-RM5.50/helai (RM26/set 5 helai)

L -RM6.00/helai (RM28/set 5 helai)

 KOD TEMPAHAN PLAIN FLANNEL BERTALI (KOD BPL)


BPL1


 




BPL2



BPL3



BPL4





BPL5







BARUT  COTTON FLANNEL BERCORAK BERTALI (KOD BCL)


S - RM5.20/helai (RM23/set 5 helai)

M- RM5.70/helai (RM25/set 5 helai)

L- RM6.20/helai (RM27/set 5 helai)

Ciri-ciri: melengkung di bahagian punggung untuk mengelakkan barut daripada terkena najis bayi.

Type: bertali yang dijahit kukuh

Keistimewaan; jahitan yang kemas dan teliti serta harga mampu milik

Warna: sila rujuk kod tempahan untuk warna pilihan anda


***sila berikan kod barut pilihan anda berdasarkan kod di atas.

HARGA BAGI BARUT BAYI BERPELEKAT VELCRO/ZAP ON


Size: (anggaran)

S- 17" x 5"

M- 19" x 5.5"

L - 21" x 6"

Ciri-ciri: melengkung di bahagian punggung untuk mengelakkan barut daripada terkena najis.

Type: zap on

Keistimewaan:

1. Mempunyai tiga pelekat zap di kedua-dua bahagian dan lebih panjang, serta boleh diubahsuai mengikut saiz badan bayi

2. Jahitan yang kemas dan teliti

3. Harga yang mampu milik

Warna: sila rujuk kod tempahan untuk warna pilihan anda


PLAIN FLANNEL (KOD BPZ)

Material Plain Flannel(KOD BPZ)

BPZ1


 




BPZ2



BPZ3



BPZ4





BPZ5







FLANNEL BERCORAK (KOD BCZ)





Warna: sila rujuk kod tempahan untuk warna pilihan anda


KOD BARUT BERCORAK BERPELEKAT ZAP (KOD BCZ)

 


Material cotton biasa (KOD BTZ)


Barut: BTL1/ BTZ1


 

Material Cotton biasa bercorak(KOD BSZ)

 S;17" X 5"

M; 19" X 5.5"

L; 21 X 6"

 ***sila berikan pilihan anda sama ada corak baby boy/baby girl kerana corak sentiasa bertukar. 


***memandangkan sifat semulajadi flannel yang dibuat daripada 100% kapas tulen yang tidak boleh bergabung dengan mana2 elemen warna khususnya warna terang maka adalah dinasihatkan supaya sebarang basuhan tidak dicampur dengan fabrik lain.



Kod barut bertali:
BTL-cotton biasa

BSL-cotton biasa bercorak

BPL -plain flannel
BCL-flannel bercorak


Kod barut berpelekat zap on

BTZ-cotton biasa

BSZ-cotton biasa bercorak

BPZ-plain flannel
BCZ-flannel bercorak
 

 Testimoni customer barut, bedung & nursing cover

Customer barut dan bedung -through sms,email & PM

Aznita (KL)

"Dear Mazlin, I dah dapat barut-barut tu. Thank you so much. I paling suka barut putih tu, kemas dan putih berseri."

 

 

Nita Aziz


Intan Suliana(KL)
"salam kak,

sy nak order lg sy nak order barut flannel bercorak:

kod BCL 3 (saiz S-5 helai). last weekend blk kg and tunjuk kat mak barut akak tu..mak sy puji ckp akak jahit kemas and suruh sy order lg takut x cukup. akak bg quotation ek..tq kak.

intan


Wan Shazilah(putrajaya)"saya dah terima barut and bedung tu pagi tadi, terima kasih yee, saya bagitau kat kawan2 kalau nak cari barut ke, bedung ke cari kat puan ye. saya sgt puas hati dgn hasil kerja puan dan harga yang berpatutan."


Vanthini Umayaal (Melawati)
"
Yup it's so diff to get these nice barut for the baby nowadays, thanks so much for making it easier :)

Will def let anyone who's having a baby know abt u!"


Fairuz Iryani(Mid-valley)"Salam,

Akak thanks coz barang dah sampai..semua design cantik2...and kain nyer pun sejuk je..saya puas hati ngan produk akak ni..nanti leh saya recommend kat kawan2 saya plak.."


Farah Nadiah(Shah ALam)
"
Salam Kak Maz,

Barut n Bedung bb y sy order da dpt...bru aje smpai...comel sgt...more than my expectation....mekasih byk2 kak maz....

sgt2 berpuas ati.....:-)"


Hadhatina(Subang Jaya)-order barut saiz S dan bedung saiz M"Salam kak maz, lupa nk inform akak. Barut n bedung dh dpt isnin lepas. Tp sy ahad pg tu dah selamat bersalin. Sy suke sgt barut kain flanel putih yg gn velcro tu. Sng guna...bedung tu besar jg ye? Baby sy yg 3.6kg pakai pun masih besar. Boleh gn bt selimut dia.
Muat elok je kak, lgpun barut tu panjang...comel aje kat perut dia. Memang akak jahit cntk n kemas. Tq ye akak."


Sakimah (Johor)
Slm kak. Sakimah ni. brg dh smpi. puas ati sgt. kemas

jahitan. lenkali leh bli lg. tq.


Siti Norshella(Sri Hartamas)
Kak Maz, kemas betul kak maz buat. Puas hati n hg memang bpatutan. xrugi buat dgn kak maz. Tq very!

Maslina(Paka)

Maz...Thanks a lot..3 bedung tu dh sampai...Jahitan Maz sgt kemas..Puas hati sgt. Maslina


Suhaina(Pasir Gudang)

bedung ngan nc aritu dah dpt..thanks kak..suprise gile bila brg smpi sbb aritu kan sy lmbt confirmkan..

anyway..sy suke jahitan akak..kemas je..keep up the good works!! :)


Akmar(Bt.Caves)

Salam Kak Mazlin,

Pe kaba? Ingat akma lg, pelanggan akak yg kite jmp kat Giant selayang. Tq sgt barut aritue , ramai yg puji cantik & selesa.akma tgh pantang skrg nie kat umah, br deliver bb gurl 23/1/2010.


Ahmad Syazwan (Masai)

salam kak mazlin..

thanks..barang dah sampai last week.quite bz tu yg tak sempat nak ucap tq awal2:P

Memang puas ati, org umah pun suuka sangat. Kain cotton flannel tu mmg selesa sangat..ala2 kapas gitu..

Keep up the good job.

All da best



Zakiyyah(Putrajaya- order barut gantung)

"alhamdulillahhhhhhh...dah sampaiiiiiiiiii...tenkiu tenkiu tenkiu!!!! suke sgt!!!!!!!!!! kain kualiti jahitan pon kemas sgt...mekaseh byk2 yer...mmg berbaloi..!!!!semoga biz mybabycomel success!!! "


Originally Posted by bbarozi (K.Rozi-Bt.Caves)

"salam lin..dh pakai pn barut tu,mmg puashati dgn hasil keje tangan lin..cantik trletak n melekap jer kat dada cucu akak tu..pasni bole oder size besar skit,insyaAllah tunggu 3-4bln lg"



cthani (Manjong)

"slm.hi k.lin. sori lmbt reply 2 ur thread. dh slamat trime ct nyer barut, nursing cover n bedung. tq sooo much.. everything sooo nice, potongan n jahitannye sgt kemas. ct sgt bpuas ati. x sabo2 nk try it on my bb.. . kalo nursing cover tu k.lin tmbh lg corak2 yg ceria ala2 ke"baby"an mcm de gambo teddy bear ke, sweet cherry or strawberry pn comey..sbg alternatif or variasi kpd mrk yg bminat cmtu.mesti lg menarik.only a suggestion je..mane tau wpun ct dh ada,ct order lg..heheh. ok daa..take k.."


mamaEzzaty(seri_cahaya.com)

"adik kita pesan nie..bedung n barot baby beli ngan kawan kaksu dah sampai ni..mmg puasss hati kaksu...sok2 kaksu pun leh beli ngan dia kalo nak tmbh stok..ade rezeki lagi kan...hehehe..kain dia..jahitan dia..lagi elok dr saya tgk kat pasaraya haritu...murah pun murah..haritu pasaraya saya tgk yang pelekat kecik tok new born rm5 ++beli ngan kawan kaksu ni besar (leh pakai sampai 5-6 bln dia kata)"


Kesida(Bukit Bintang)

"Salam & Selamat Pagi Cik Mazlina ,Muga sehat dan ceria hari nie. Barut dan Bedung Tempahan saya dah pun kami terima petang semalam. Sepatutnya barang2 diatas tuh hari Isnin, minggu lepas lagi saya dah terima tapi disebabkan saya bercuti seminggu makanya semalam petang ke Pejabat Pos mengambil bungkusan tersebut.Dan lagi adik saya amat berpuas hati dengan hasil kerjatangan Cik Maslina yg kemas, cantik dan rapi. Pembungkusan nya pun amat elok, teratur dan teliti."


Melnie(Ampang) "salam... barut n bedung dah sampai tghari tadi... mel beli yer...mmg puas hati... packaging bagus.. jahitan cantik n kemas... 2 thumbs up utk akak..."

dania_ariel( T'ganu)

"..bedung dah sampai...memang puas hati.."


asmaf16( Johor)

"..barut dan bedung saya dh sampai tadi...cantik sangat, jahitannya pun kemas aje...lebih berkualiti dari yang dijual di pasaraya, harga pun reasonable..."


semek(Putrajaya)

" ...barut, bedung dah sampai...kiut miut barut n bedung tu...comel"


zatty( putrajaya)

"...tomey sgt..rasa tak sabar plak nak bersalin!


dila79( Puchong)

"...semuanya sangat sesuai...rasa macam nak tempah lagi...mak saya pun puas hati.."


ikerdil( Johor)

"..barang dah sampai...kemas sgt...cam beli kat kedai.."


koh ai fang(chinese customer-KL)

"hi mazlina, I received the items already. All in order. Very nice and lovely. I like them very much. Will definitely recommend to my friends.."


Norashlie( KL)

"..cute sgt kaler dia n kain dia pun ok..hopefully awak bole buat barut kaler2 lain yg soft sesuai fr babies"


yat08( Muar, Johor)

"...saya dah terima barut n bedung tu td...cantik...kemas jahitannya.."


ryana isma (Kepong)

"..saya dah terima barut n bedung tu yer...sgt cantik. klu x cukup...nanti saya order lagi yer..."


makyang ( Sabah)

"..cantik...anak yang sulungpun suka pulak bedung baby."


gshoppe (Perak)

"...kak saba bwk barut tunjuk kat kengkawan. ramai kater cute dan cantik.."


Zai (Sabah)

"...akak, barut n bedung dh dpt dah...comei sgt2...sgt2 puas ati coz comei bercorak2..."


Customer bengkung-through sms, pm, email

Sushi(KL)

"salam kak mazlin,

hari jumaat haritu baru sempat bawak balik rumah barang2 tu... so weekend baru dapat membelek... mmg cantik jahitan akak, kemas... bengkung tu pon tebal ye... sushi penah beli bengkung ala2 camtu dulu tapi kain tak setebal yg akak guna ni... puas hati! "


Afifah Hannani(Sibu)

"Puan, bgkung br je smpai, thnk u. nice n neat hndmade"

Customer nursing cover- through sms, pm

Shikin(Seremban)

"Hai Lin: saya baru je dpt n.cover pagi ni. Lawa sgt, kemas btl jahitan awak. Time kasih byk2 ye"

Azura(USIM)

"Salam, kak maz, nc dh dpt, br je kejap ni..Cantik...sy suka..Trima kasih bnyk2..

Ariadamiza(Bentong)

"xpe, sy budak br blaja .....
neway, da try pakai...kebetulan g umah sedare, segan lak nak mintak menyusu dlm bilik...pe lg, kuarkan NC tu...senang tul....sambil nyembang, anak menyusu....ramai lak yg admire...
thanks a lot k.maz
"

Azlina (KL)-through sms

"..Salam. Saya baru je terima nc tu. Cantik dan kemas jahitannya. Tqvm"


Azila (BBB)-through sms

"..Alhamdulillah, bb ok je, cuma dia xbiasa je, xpanas pun, umminya pun selesa.."


Marzuin(Gombak)-through sms

" Nc tuh memang ok lah. Lebar pun lebar. Sesuai lah dgn saya. Walaupun bdn saya besar tapi kira kalau pakai selesa lah. Takderlah ternampak apa yang tak patut kan...terima kasih yer kak.."


Khairul Bariah(Shah Alam)

"Kak nc dah sampai ptg tadi, cantik, dah try selesa, thanks yer"